Wie is Peter Vervloed

foto_peter_lang

‘Ik ben een leraar die schrijft en een schrijver die lesgeeft’, zegt Peter Vervloed zelf. Dat was zo, maar inmiddels staat hij niet meer voor de klas. Verschillende dagen van de week schrijft Peter kinderboeken en geeft hij lezingen over zijn boeken. Dan staat hij soms toch weer voor een klas en komt de ervaring als leraar goed van pas.
bo_720[1] Zijn eerste boek “De kris danst ” verraadt zijn liefde voor Indonesie; het land waar zijn vrouw vandaan komt. Ook zijn woonplaats, school en reislust spelen een grote rol in zijn verhalen.

Tijdens zijn lezingen maakt hij ook muziek en zingt met de kinderen over de verhalen uit zijn boeken. In 2002 ontving Peter Vervloed de ‘Makkelijk Lezen Trofee’ van de stadsbibliotheek Haarlem. Op deze site kun je alles vinden over de boeken van Peter. Kijk maar eens in de boekenkast door boven in het menu op het tabblad te klikken.
In de rubriek “nieuws“, vind je de laatste informatie over zijn activiteiten.

Peter brengt door het jaar diverse bezoeken aan scholen en bibliotheken, waar hij de kinderen vertelt over zijn boeken en waar hij met zijn diverse instrumenten, zang en dans de bijzondere sferen in zijn boeken overbrengt op de kinderen. Rechts in de kolom vind je meer over zijn bezoeken in het land en ook naar het buitenland.

Reserveren kan via de stichting
“de schrijverscentrale”. info@deschrijverscentrale.nl.
Klik onder aan de pagina om  te reserveren.

In ons gastenboek kun je lezen wat dat andere kinderen vinden van de boeken van Peter en hoe zij het bezoek op hun school hebben ervaren. Natuurlijk kun je zelf ook een stukje schrijven over het boek dat jij van Peter hebt gelezen.

 

ScreenShot063