Wie is Peter Vervloed

foto_peter_lang

‘Ik ben een leraar die schrijft en een schrijver die lesgeeft’, zegt Peter Vervloed zelf. Dat was zo, maar inmiddels staat hij niet meer voor de klas. Verschillende dagen van de week schrijft Peter kinderboeken en geeft hij lezingen over zijn boeken. Dan staat hij soms toch weer voor een klas en komt de ervaring als leraar goed van pas.
bo_720[1] Zijn eerste boek “De kris danst ” verraadt zijn liefde voor Indonesie; het land waar zijn vrouw vandaan komt. Ook zijn woonplaats, school en reislust spelen een grote rol in zijn verhalen.

Tijdens zijn lezingen maakt hij ook muziek en zingt hij over zijn boeken. In 2002 ontving Peter Vervloed de ‘Makkelijk Lezen Trofee’ van de stadsbibliotheek Haarlem. Op deze site kun je alles vinden over zijn boeken. Kijk maar eens in de boekenkast door boven in het menu op het tabblad te klikken.
In de rubriek “NIEUWS”, vind je de laatste informatie over zijn activiteiten.

Peter brengt door het jaar diverse bezoeken aan scholen en bibliotheken. Hij vertelt over zijn boeken, zingt en maakt muziek op verschillende  muziekinstrumenten. Rechts in de kolom vind je meer over zijn bezoeken.

Reserveren kan via De Schrijverscentrale.
info@deschrijverscentrale.nl.
Klik onder aan de pagina om  te reserveren.

In ons gastenboek kun je lezen wat dat andere kinderen vinden van de boeken van Peter en hoe zij zijn bezoek aan hun klas of bibliotheek hebben ervaren. Natuurlijk kun je zelf ook een stukje schrijven over het boek dat jij van Peter hebt gelezen.

ScreenShot063