Een helse tocht

Boekenserie:
Uitgeverij:
Uitgavejaar: 2015
ISBN: 90.530.0669.9

Anderhalf jaar geleden werd ik emotioneel gegrepen door een krantenartikel over Iraanse vluchtelingen die vanuit Indonesië in een gammele boot Australië probeerden te bereiken. Dat was toen voor een moment voorpaginanieuws. Uitgeverij Delubas vond het een goed idee dat ik daarover een boekje schreef.
Op 26 september 2015 is mijn boekje ‘Een helse tocht’ uitgekomen in de serie ‘Heftig’ van die uitgeverij. Het boekje bevat prachtige tekeningen de prachtige van Fred Marschall.

Inmiddels heeft de harde realiteit mijn verhaal ingehaald. Natuurlijk is het boekje nu zeer actueel. Daar zou ik blij om moeten zijn, maar het tegendeel is het geval. De vluchtelingen in mijn verhaal maken verschrikkelijke dingen mee, maar de werkelijkheid tart helaas elke beschrijving.

 

Achter in het boek zijn infopagina’s opgenomen. Daar vind je achtergrondinformatie over de situatie en over organisaties die zich inzetten om deze kinderen te helpen. Op hun websites vind je informatie en vaak ook tips over wat je zelf kunt doen.

Peter vertelt een verhaal van Rashid die met zijn familie vlucht naar Australie.

De serie waarin het boekje een plekje heeft heet HEFTIG en is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. De serie “HEFTIG” gaat over kinderen die heftige dingen meemaken. Ze moeten bijvoorbeeld zwaar werk doen of ze leven op straat. Of er breekt oorlog uit en ze moeten vluchten. Dit is soms heftig om te lezen. Zeker als je beseft dat het leven van veel kinderen echt zo heftig is.

Klik hier om een stukje uit het boek te lezen

Een-heftig-actueel-verhaalGenomineerd !

“Een helse tocht” is genomineerd voor de leesprikkel 2016.

De leesprikkel is een prijs die de gezamenlijke bibliotheken
van Drenthe ieder jaar uitreiken aan het beste boek voor kinderen
die moeite hebben met lezen. De kinderen stemmen!

klik hier voor meer info over de leesprikkel