biografiepeter

De boeken van Peter Vervloed vind je allemaal in de boeken-kast. Klik op de menuregel boven in het scherm

peter

 

 

Wie is Peter Vervloed en hoe werkt hij ?

 

De eerste verhalen van Peter Vervloed werden gepubliceerd in de Okki en Taptoe. Zijn eerste boek 'De Kris danst'   kwam uit in de Zoeklicht-serie van uitgeverij Zwijsen. De titel  'De Kris danst'  verraadt een thema dat in de verhalen van Peter Vervloed vaak opduikt: Indonesië.

Hij is zich steeds meer gaan interesseren voor het land waar zijn vrouw nog een sterke band mee heeft. Ook zijn woonplaats en zijn school spelen een grote rol in de boeken van Peter Vervloed. Hij voelt zich een schrijver die lesgeeft en een leraar die schrijft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verhalen van Peter Vervloed zijn meestal in zijn hoofd helemaal klaar voor hij begint te schrijven. Als hij de lijn in zijn hoofd heeft, verdeelt hij het verhaal in hoofdstukken, geeft trefwoorden aan elk hoofdstuk en begint de eerste pagina te schrijven. Als het af is, laat hij het enkele weken liggen. Daarna bekijkt hij het verhaal weer.

 

het GROTE VERANDEREN begint

Deze manier van werken bevalt Peter Vervloed goed. Zonder goed plan vooraf, zegt hij, wordt een verhaal meestal niets.

Kijk maar eens in de la van mijn bureau!

 

 

 

 

vrije tijd en muziek:

Veel van de vrije tijd van Peter Vervloed gaat in het schrijven zitten. Toch ziet hij kans om voor zijn school kinderboeken te lezen en te beoordelen. Ook luistert hij veel naar muziek en speelt hij zelf op gitaar, blokfluit en de laatste tijd ook op zijn accordeon. Daarnaast tennist hij minstens twee keer per week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de schapenstraat in Schoonhoven staat het geboortehuis van Peter. Ga het maar eens bekijken als je in de buurt bent. Het is helemaal opgeknapt.

 

 

Zijn huidige adresgegevens en emailadres zijn :

 

Peter Vervloed
Hogewey 6
5071TB,  Udenhout

vervloed7@gmail.com