kinderjurypeter

De boeken van Peter Vervloed vind je allemaal in de boeken-kast. Klik op de menuregel boven in het scherm

peter

 

 


 

De Nederlandse Kinderjury 2015

Begin maart 2015 gaat de Nederlandse Kinderjury voor de 28ste keer van start. Elk jaar treden duizenden kinderen op als jurylid in de Nederlandse Kinderjury. Zij kiezen dan welke boeken van het afgelopen jaar zij de beste vinden. Kinderen van 6-12 jaar kunnen ook digitaal stemmen tot half mei 2015. De kinderen die hun stembiljetten inleveren bij de bibliotheek ontvangen een leuk presentje passend bij de Kinderjury. Hun stembiljetten worden doorgestuurd naar de Landelijke Kinderjury.

 

 

 

 

 

Wanneer ?:


De stemperiode voor de Nederlandse Kinderjury 2015 is van woensdag 4 maart t/m woensdag 13 mei 2015.
Wie mag er stemmen
Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitbrengen vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2015. Door mee te doen laat je zien wat je favoriete boek is! Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit 2014 de prijs winnen. Er zijn twee leeftijdsgroepen, die elk hun eigen winnaar kiezen:
6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5)
10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)
Als je in de categorie 10 t/m 12 jaar valt, mag je ook stemmen op een boek voor jongere lezers – of andersom.

Welke boeken doen mee ?

 

Boeken uit 2014 Je kunt stemmen op de boeken die verschenen zijn tussen 1 januari en 31 december 2014. Verhalen, prentenboeken, gedichtenbundels, bloemlezingen en informatieve boeken doen allemaal mee zolang ze maar geschikt zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Ze zijn te herkennen aan het Kinderjurylogo 2014 in het boek. Soms staat het logo er niet in: dan kan je aan het jaartal voorin het boek zien of het boek in 2014 verschenen is. In de bibliotheek hebben de meeste boeken uit 2014 een Kinderjury 2015 etiket op de rug van het boek. Van Peter Vervloed doen er drie boeken mee, waar je op kunt stemmen.

 

 

"Ik maak een boot"

 

"Ik maak een boot" is een nieuw boekje van Peter dat in augustus 2014 is uitgekomen.

 

Je kunt het al lezen na negen weken leesonderwijs. Moet toch lukken?

Het boekje is onderdeel van de nieuwe versie van "Veilig leren lezen" van uitgeverij Zwijsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"De vlucht van de poppenspeler"

 

De vlucht van de poppenspeler is eind augustus 2014 verschenen in de serie SPANNEND van uitgeverij Delubas.

 

De serie 3 uit deze serie is speciaal voor kinderen uit groep 5 t/m 8 met een lager AVI-niveau, weinig tekst per pagina, mooie kleurige illustraties, maar zeker niet kinderachtig.

  • Voor kinderen met een leesachterstand en voor alle kinderen die van spannende boeken houden. 

 

Het verhaal....

 

Woeri mag tijdens een bruiloftsfeest in zijn dorp de oude poppenspeler Narmitja helpen. Tijdens de voorstelling valt plotseling de rode kop van de schurk Rachwana van zijn lijf. Brengt de rollende kop ongeluk? Die nacht vernietigt een overstroming de rijstvelden bij het dorp. Narmitja krijgt de schuld. Hij moet het dorp uit vluchten. Woeri en zijn vriendin Doeda trekken het oerwoud in om hem te zoeken.

 

 

 

 

 

 

 

1

 

"Klim Baki , klim !"

 

Het boekje kwam in 2014 uit in de serie "samen lezen" bij uitgeverij Delubas.

 

Het verhaal..

 

Bakis zusje Ayoen kan niet naar school, omdat er thuis geen geld is voor een uniform. Dat vindt Baki heel erg. Met zijn vriend Tom maakt hij daarom muziek op een straatfeest. Maar alleen een toerist geeft wat geld.


Er is ook een wedstrijd paalklimmen. Zien jullie boven in de paal die cd-speler hangen? zegt de toerist. Als je hem pakt, koop in hem van jullie.
Baki en Tom wagen het.

 

Je kunt dit boekje samen met je ouders of Opa en Oma lezen, waarbij dan ieder een stukje leest. Op die manier wordt lezen leuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je op een van de boekjes van Peter wilt stemmen, en dat doe je natuurlijk, ga dan vanaf 4 maart 2015 naar de site van kinderjury 2015, of klik op onderstaande link.

. kinderjury