Hoe schrijft Peter boeken ?

pn_biografie_clip_image002De eerste verhalen van Peter Vervloed werden gepubliceerd in de Okki en Taptoe. Zijn eerste boek ‘De Kris danst’   kwam uit in de Zoeklicht-serie van uitgeverij Zwijsen. De titel  ‘De Kris danst’  verraadt een thema dat in de verhalen van Peter Vervloed vaak opduikt: Indonesië.

Hij is zich steeds meer gaan interesseren voor het land waar zijn vrouw nog een sterke band mee heeft. Ook zijn woonplaats en zijn school, Peter was onderwijzer op de basisschool,  spelen een grote rol in de boeken van Peter Vervloed. Hij is gestopt met lesgeven maar hij voelt zich nog steeds een schrijver die lesgeeft en een leraar die schrijft. Hij bezoekt nl nog steeds vele basisscholen en vertelt uit zijn boeken en zingt en maakt muziek samen met de kinderen.

De verhalen van Peter Vervloed zijn meestal in zijn hoofd helemaal klaar voor hij begint te schrijven. Als hij de lijn in zijn hoofd heeft, verdeelt hij het verhaal in hoofdstukken, geeft trefwoorden aan elk hoofdstuk en begint de eerste pagina te schrijven. Als het af is, laat hij het enkele weken liggen.Peter aan het werk

Daarna bekijkt hij het verhaal weer. Deze manier van werken bevalt Peter Vervloed goed. Zonder goed plan vooraf, zegt hij, wordt een verhaal meestal niets. Kijk maar eens in de la van mijn bureau!

de bollenvelden en het strandje bij het Grevelingenmeer, een mooie, rustige omgeving om te schrijven.

Vrije tijd en muziek:

Veel van de vrije tijd van Peter Vervloed gaat in het schrijven zitten. Ook luistert hij veel naar muziek en speelt hij zelf op gitaar, blokfluit en ook op zijn accordeon. Daarnaast tennist hij minstens twee keer per week en doet hij aan hardlopen

Peter bij geboortehuisIn de schapenstraat in Schoonhoven staat het geboortehuis van Peter. Ga het maar eens bekijken als je in de buurt bent. Het is helemaal opgeknapt.

Zijn huidige adresgegevens en emailadres zijn :

Peter Vervloed
Hogewey 6
5071TB,  Udenhout

vervloed7@gmail.com