Peter onderweg

_DSC1143_webPeter gaat het land in en vertelt op basisscholen en bibliotheken over zijn boeken en neemt ze mee in de spannende verhalen. Hij maakt muziek en danst samen met de kinderen. Hieronder enkele verslagen en foto’s van zijn werkbezoeken in Nederland en Belgie van de afgelopen tijd.

Geldrop

Juf Liesbeth was 25 jaar in het onderwijs en dat werd groots gevierd op de St. Jozefschool.
Alle klassen, en dat waren meer dan 450 kinderen, werden getracteerd op een voorstelling van Peter Vervloed. Voor elke leeftijd een andere voorstelling, het was geweldig. In de weken ervoor hadden de kinderen veel boeken van Peter gelezen en werd in de onderbouw ook voorgelezen uit zijn boeken. De school had nl op de bibliotheek alle boeken van Peter in huis gehaald.

In kleine pr_DSC1222_webojectgroepjes hadden de kinderen gewerkt en geknutseld aan de thema’s uit de boeken van Peter. Je zag robots in de vorm van een hondje, prachtige posters met zelf gemaakte krissen, mooie huizen die betrekking hadden op zijn boek “weet jij alles over een huis”, en nog veel meer.
De kinderen hadden veel plezier in de voorstelling die soms spannend maar ook vol met muziek en beweging zat. Na de voorstellingen was er gelegenheid om aan een stalletje de boeken van Peter te kopen. Hij zorgde dan dat in elk boek een persoonlijke boodschap en natuurlijk zijn handtekening kwam te staan.

Nijmegen

Vrijdag 9 oktober was Peter op bezoek bij basisschool NSV 2 te Nijmegen. Alle kinderen hadden een masker gemaakt en zetten die op bij zijn binnenkomst.

Het was een prachtig gezicht!

 

Vertelvoorstelling schouwburg Deventer:

P5

Peter gaf twee vertelvoorstellingen tijdens het kinderboekenfeest in de schouwburg van Deventer. Het was een mooie ervaring. De twee voorstellingen waren ‘uitverkocht’.  Bij de tweede voorstelling moesten kinderen zelfs op de grond gaan zitten.

Arendonk , Belgie.  Peter Vervloed op Youtube:

Peter Vervloed was op bezoek in de bibliotheek in Arendonk, Belgie. Op Youtube kun je een filmpje zien van zijn bezoek
klik op onderstaande link  op het plaatje en je wordt doorgeschakeld.

ScreenShot012

Boxtel:

boxtel (Small)

Hier was Peter op bezoek bij de Prinses Amaliaschool te Boxtel.
Op de foto zie je hem met Sertap, Seher en Nimra.

Brecht:

Brecht 1Op zondagmiddag 18 november was er op een school in Brecht een grote kinderboekenmarkt. Het laatste  leerjaar had voor die gelegenheid een toneelstukje ingestudeerd van fragmenten uit het boek ‘Gloeiende geheimen’.  Peter was uitgenodigd toeschouwer te zijn bij het toneelstuk en boeken te signeren. Het was er erg gezellig.

gloeiende_geh_opzet