Lars en Alex (Alexis) op de camping

In en rond deze stacaravan spelen zich de avonturen van Lars en Alex (Alexis) zich af. Lars en zijn moeder zijn in de zomervakantie en herfstvakantie daar te vinden. Alex (Alexis) is het vriendinnetje van Lars. Zij is de dochter van de beheerders van de camping. Alexis wordt het liefst Alex genoemd, want dat vindt ze stoerder klinken. Daarom doet Lars dat ook.

Samen beleven ze spannende avonturen op en in de omgeving van de camping. Er liggen vier boekjes klaar om uigegeven te worden:

De vlucht van de drone

Eindelijk is het weer zomervakantie. Lars logeert met zijn moeder op de camping aan het Grevelingenmeer. Zijn vriendin Alexis is er ook. Natuurlijk, want zij is de dochter van de gastheer en gastvrouw van de camping. Alexis wil dat iedereen op de camping haar Alex noemt. Dat vindt ze stoerder klinken.
Op het strand laat Lars trots zijn nieuwe drone voor Alex vliegen.
Maar… het gaat mis! Zijn drone valt op het dak van een oude caravan. In de caravan woont een vreemde man.
‘Wil je mijn vogeltjes zien?’ vraagt hij steeds aan de kinderen.
De kinderen schelden hem uit en rennen hard weg als ze hem zien.
Hij trekt Lars zijn caravan in…

Flamingo ontvoerd

Eindelijk is het weer herfstvakantie. Lars logeert met zijn moeder op de camping aan het Grevelingenmeer. Zijn vriendin Alexis is er ook. Natuurlijk, want zij is de dochter van de gastheer en gastvrouw van  de camping. Alexis wil Alex genoemd worden. Dat vindt ze stoerder klinken.
Ook dit jaar zijn er weer flamingo’s in het Grevelingenmeer. Door hun verrekijker tellen Lars en Alex er wel dertig. Plotseling verschijnt er een drone boven de groep flamingo’s. De roze vogels rennen in paniek door elkaar.
‘Stop daarmee!’ roepen Lars en Alex. ‘Je maakt de flamingo’s bang!’
Maar de bestuurder trekt zich niets van hun aan. Hij is nog veel meer van plan…

Paniek in het circus.

Eindelijk is het weer zomervakantie. Lars logeert met zijn moeder op de camping aan het Grevelingenmeer. Zijn vriendin Alexis  is er ook. Natuurlijk, want zij is de dochter van de gastheer en gastvrouw van de camping. Alexis wil dat iedereen op de camping haar Alex noemt. Dat vindt ze stoerder klinken.

Op de speelwei van de camping wordt de tent van circus Rigoletto opgebouwd. Lars en Alex maken kennis met de circusjongen Richard. Richard vertelt dat hij optreedt als Ricardo, de messenwerper.
‘Ik vind hem een opschepper, zegt Lars. Maar Alex vindt de messenwerper heel stoer en heel aardig. Tijdens het optreden van Ricardo gebeurt er iets onverwachts…

Drie windmolens en een schapenkop

Eindelijk is het weer herfstvakantie. Lars logeert met zijn moeder op de camping aan het Grevelingenmeer. Zijn vriendin Alexis is er ook. Natuurlijk, want zij is de dochter van de gastheer en gastvrouw van de camping. Alexis wil dat iedereen haar Alex noemt. Dat vindt ze stoerder klinken.

Rondom het Grevelingenmeer verschijnen steeds meer windmolens. Drie  zijn in de buurt van de camping gebouwd. Lars en Alex willen ze van héél dichtbij gaan bekijken. Onderweg proberen ze een doodsbang schaap te helpen.
Het wollige dier zit met zijn kop vast in het gaas. Plotseling breekt er een noodweer los…

De boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Zodra de boekjes in de winkel verschijnen zullen we het je laten weten.